Monday, December 13, 2010

Tutorial: Center kan tajuk di Post Title


Assalamualaikum..

Tutorial kali ni senang je nak buat. macam mana nak center kan tajuk di tajuk entry dan tajuk di sidebar. cume ikut step di bawah:

Yang ni untuk post title:

Step 1: Dashboard ---> Design ---> Edit HTML
Step 2: Cari code .post-title {
Step 3: Copy code di bawah pada betul-betul di bawah code tadi
text-align:center;
Contoh:
.post-title {
text-align: center;

Kalau untuk tajuk di sidebar pulak macam ni:

Step 1, 2 & 3: Sama macam step kat atas.
* tapi cari code untuk sidebar nye. cari code h2 {
* copy dan paste kan code text-align:center; di bawah h2 {

Contoh: 
h2 {
text-align: center;

Step 4: Kalau jadi save la. =)




Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

13 comments:

LINDAHERY said...

TQ...menjadikkk...Terbaikkkk !!! hehee

Cik T-pah said...

same2 ^_^

eDDy said...

x jadi pung

Cik T-pah said...

Gune template ape ye?

eDDy said...

simple

meraa zamri said...

tak jd pon .. sy gne template designer ..

cik Bella said...

tq..senang nak ikot=))

C I K . F Y Z A said...

cik t-pah, nak request tutorial boleh?? mcm mana nak bg text matching dgn blockquote??? ce cite..ce cite..

zty said...

timakseh timakaseh .
zty dah apply . :)

salwaismail said...

terima kasih. :)

http://salwaismail.blogspot.com

hafizulhakim91 said...

thankz :)

AIEN NOT ALIEN said...

menjadi cik Tpah...hihi..

Kemas jadinya..kalau tak..hmm.. lemas...hihi

Terima kasih...

AsH ShiKaNo said...

menjadi...thanx :)