Friday, April 1, 2011

Mungkin saya boleh jadi pekak dan buta


Assalamualaikum..

Kerajinan melanda diri ni sejak dua menjak ni. So, ape lagi keje nye? hanye berjalan-jalan mencuci mata di blog sesiapa sahaja yang berkenan di hati. tapi saya ni hanye suke menjadi silent reader. hee :D sebab saya ni pemalu hikhikhik ^_^

Tapi ape kene mengene dengan pekak kan? mesti la ade, kalau takde, tak kan la nak di sebut :P Tengah syok-syok menyekodeng blog yang ade, termasuk pulak dalam blog yang ade lagu. adeyhh sungguh melemahkan. Actually, saya tak kisah pon kalau masuk blog ade lagu, kalau lah lagu nye slow motion atau sedap di dengar, saya boleh terima lagi, tapi saya boleh terkejut dan terpekak seketika bila mendengar lagu yang terlampau rancak di blog tersebut. Blog perempuan, tapi rockkk tuuu :D

Dah la saya ni jenis bukak sound laptop sampai habis, di tambah pulak saya cucuk speaker luar lagi. mengelabah cari button pangkah. kalau mak ade di rumah, tetibe terdengar bunyi kuat macam tu, terus saya yang kene marah. wuuu~ kesiann kan :P incik-incik yang dikasihi, jangan ler letak lagu yang sebegitu rupe ye di blog anda. takot nanti ramai pulakk blogger yang pekak lepas ni heee :D *sile jangan ambik hati, ambik hempedu takpe :P

Dan kaitan dengan buta pulak? macam-macam hal betul hari ni. berniat baik untuk ber-blogwalking tetibe terbantut sebab ter-skodeng blog yang terlampau terang benderang. kalah cahaya matahari tuuuuu. dasyat takk? :P yang kaler hijau tu hijauu bebetul sampai naik hijau dah permandangan ni. yang kaler pink tu, YA ALLAH bebetul pinkkk blog die. semua nye pink. tulisan pon pink! saya pon peminat pinkk jugekk tapi takde la sampai macam tu.

Selepas alih je pandangan dari blog-blog tersebut, mate ni memandang sekeliling dengan berwarna-warni hikhik ^_^ takut buta je mate ni nanti :) terpaksa la pulakk saya slow kan cahaya pada laptop ni *pengorbanan tu :P

Saya tau, blog saya pon bukan sesempurna mane, tak la cukup sifat nye. saya pon masih belajar lagi macam mane nak menyempurnakan blog supaya orang datang dengan hati yang tenang dan teringin nak datang lagi. heee :D Atleast, saye tak letak lagu yang rooocckkk gituu. kan? kan? kan? saya paling suke masuk blog yang agak tenang bile di lihat. sejuk je mate memandang :)

Ngerti ngakk?? *tertukar bahasa plop :P Yang pasal pekak dan buta tu memain je :) hanye rabun dan akan kurang pendengaran je kot hehe.. Demi mentenangkan jiwa dan raga ni, saya mahu pegi dulu :) alaaa tak jauh kemana pon pegi nye. nak layan cite jap kat blog INI. Mungkin korang dah tengok cite yang bakal saya tengok ni. Jangan banyak cite eh, saya tak tengok lagi. So..awak, awak dan awak boleh duduk diam-diam ^_^ Layannnnnnn (:


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

4 comments:

Cik Ezy said...

ekeke..
same la.. kalo blog terang benderang saye xbpe suke nk tenung..
blog cik tpah ok..
saye sukeeee..

Cik T-pah said...

Cik Ezy: hehe mekasihh cik ezy..saye pon suke blog awak :D

wachak said...

suka kaler pink gak ... he33

Cik T-pah said...

wachak: yeayyy sameee ^_^ sepp sepp :D