Tuesday, January 18, 2011

Bekerja di taska bagus tak..?


salam readers. minggu ni or minggu depan tak dapat nk online dah.. =( nak pergi berjuang nih..heee :D berjuang menjaga anak-anak kecil yang mungkin nakal atau tak kan. erm sementara dapat kan keje tetap ni saje jela menggedik nak kerja kat taska. tapi jauh la dari rumah. dalam negeri sembilan jugekk tapi daerah yang lain dan tempat yang lain. [ tak bolehh bagi tau secara specific, bahaya ] =P kena la duduk di rumah sewa, sebab memang jauh dari rumah. takot takde transport kalau nak berulang. hurm terpakse la nampak nye meninggalkan laptop kesayangan dan internet terlaju nih kan.

masalah nye boleh ke saya bercampur dengan kanak-kanak..?? hehe.. bukan nye tak suka, tapi kurang la. mak kata, macam mana la nak jaga anak orang nanti, mati anak orang tu kau kerjakan. kalau adik-adik kat rumah pon selalu kene marah macam mana la nasib anak-anak mereka di luar sana eh..?? hehe.. hurm rasa nye takkk kottt..dengan anak orang ni kene berhati-hati sikit. silap-silap kene lempang pulakk dengan parents mereka. yang nak dijaga ni bukan nye budak-budak tadika yang boleh berfikir. ni kanak-kanak yang usia nye bawah 5 tahun. tak silap baby pon ada. adeyhh..

tapi takpe la kan. mak kata pegi jelah cari pengalaman. nanti senang nak jaga anak sendiri.. =P mak kata, along jangan jaga budak-budak tu macam anak-anak kucing dalam rumah ni pulakk, melalak je sumbat botol susu haha.. kite tak sekejam tu kot. tak kan la nak jaga macam anak kucing kan. ok sempena nak pegi berjuang ni 'say good bye to fb' , 'say bubye to blog' and 'say hye2 to the kanak-kanak taska' haaa =)  alaa keje hari isnin sampai jumaat je. hari sabtu ahad boleh balik rumahh kannn..hehe..tak tau lagi bila nak pegi ni. kalau jadi la pegi dalam minggu ni jugeekk kot. kalau tak pon, selewat-lewatnye minggu depan.ok lah, nak undur diri dulu. nak tengok tv puas-puas..

Bye..!





Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

3 comments:

ADEEYA said...

huahuahua seronoknyaaaa :D I love kids :D

BuLat i2 CirCLE said...

best u main ngan bdk..i sukew..hek3

Princess said...

adeeya: best ke..? tengok jela nanti.. =)

bulat: ehh..? tak tau lagi la.. =)