Friday, January 7, 2011

Bekerja kembali =(


alahaaii kalau ikut hati memang malas.. tapi mana boleh malas-malas ni kan, nanti syaitan suke hehe..so, kena la merajinkan diri ni walaupon hakikat nye malas =P lagi pulakk time musim hujan macam ni ni kan, lagi la rajin nak tido je keje nye..aissshhh cobaannn..kerja apa yang perlu dibuat tu ye..? ha ape lagi, menjahit la kan. Makcik-makcik ade tempah suruh buat baju kurung hujung bulan 12 tahun lepas, konon nye nak pakai bukak sekolah nanti, yela tahun baru la kate kan mesti la nak pakai baju baru jugeekk..nanti anak murid tanye, ustazah ni asyik pakai baju sama je, takde baju lain ke..? haha budak-budak zaman sekarang sudah pandai berkata-kata. walaupon kata-kata mereka tu kadang-kadang menyakitkan hati, mereka tetap comel ok =)

ok ok berbalik pasal jahit baju tadi, hurm boleh la kalau setakat nak jahit baju kurung je tu. tak perlu nak tempah-tempah da kan. beli kain buat sendiri je dah jimat. sekarang ni paling murah untuk jahit baju pon rm40. haaa kalau beli kain yang beratus-ratus tu tempah pulakk lagi dah berapa kan..wahh~ kaya la tukang jahit tu. nasib baik la boleh jahit baju sendiri dah dapat jimat. pasal jahit baju makcik tu pulak bukan tak boleh nak habis kan macam die nak, tapi tetibe interfacing nye pulakk habis. adeyhh nak keluar beli tu yang malas tu..

tetibe terbodek mak, 'nanti mak tolong belikan interfacing ye, sebab dah habis' mak kata, 'haa pandai engko ye, suruh mak pulakk beli, tak nak keluar duit sendiri la tu' haha bijak betul la mak ni, tau-tau je kan =P semalam mak dah belikan, nampak nye kene la sambung jahit baju-baju makcik yang empat pasang tu..adeyhh mungkin dua atau tiga hari ni sibuk dok menilik kain-kain tu. takde masa lah nak online nampak nye, maka game-game di facebook pon akan tergendala, blog jugekk tak akan ber update. tapi takpe, saya akan cube curi-curi masa untuk semua tu..hehe mana boleh tinggal kan satu hari kan, rase macam tak lengkap je hidup =) ok lah, dengan ni saya pon meng-off la laptop :D

Bye..!


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

4 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

jahit baju yuyu!! hehehe.. kak tipah keje???

Princess said...

keje kat umah je..hehe..
blm dapat keje lagi..
kan sekarang susah nak dapat keje.. =(

BuLat i2 CirCLE said...

buln 7 t sy nk tmph bju melayu boley??hehe

HuMayRa_96 said...

akk, sory sory .
slah anta msg kat shoutbox !
heheh . hrap dimaafkan .
;)