Thursday, April 14, 2011

Huhhh cakap pon mengeletar. Nampak sangat lerr penakot!


Assalamualaikum..

Banyak betul sawang-sawang kat blog pink ni ha, akibat tak berupdate sehari. Baru sehari kan, belum seminggu lagi :D Korang nampak tak sawang-sawang tu? tak nampak ye? anggap jela macam nampak ye :P

Semalam busy dengan pencarian kerja kosong, isi borang tu, isi borang ni dan banyak-banyak lagi borang. Daftar kat online pon ade. Lepas tu check pulakk kat Jobs Malaysia, kot-kot ade pulakk jawapan yang positif kan. Dan bila di tengok alhamdulillah, dalam banyak-banyak yang dah apply tu tersangkut la satu jawapan yang positif. Tapi untuk di temuduga je, belum tentu dapat kan :)

Tapi takpe la, asal kan dah berpeluang untuk ditemuduga. Lame ni tunggu, kadang-kadang putus asa jugekk sebab tak dapat-dapat jawapan kan. Kali ni dah dapat senyum sampai ke pipi la hehe..kalau betul-betul dapat keje tu baru la senyum sampai ke telinga kan :D

So, orang tu suruh call MR. Z untuk ketahui mane tempat untuk temuduga tu, dengan perasaan yang berkecamuk nye, nak angkat phone pon macam tak nak call je. Siap pegi practice depan cermin macam mane nak cakap nanti haha..nampak sangat la penakot nye kan :P 

Sebab ape tu? sebab nye aku ni jarang nak cakap-cakap dengan orang. Emak kate, berani la sikit, nanti dah keje macam mane, tak kan mase interview nak suruh emak pegi sekali, lepas tu tolong jawab kan untuk kau. hehh emak perli! Ok berani kan jela diri tu, cakap-cakap dengan orang tu, mane tempat temuduga tu nanti. tu pon cakap dengan nada suara yang mengeletar. Habis je orang tu bagi tau, cepat-cepat cakap terima kasih dan terus letak telefon. hehh!! buruk betul perangai ye.

Dah letak telefon, fuhh lega nye hati ni hehe..tak terkate lega nye tau :D Dengan ini, saya akan di temuduga pada 20 April tahun ni bersamaan pada hari rabu depan, jam 11 pagi bertempat di tutt tuttt.. hehe tak boleh bagi tau. Sebab kat sini kan ade haters, nanti tak pasal-pasal kene bom pulakk kat sane, tak sempat nak di temuduga :P

Ok lah, Doa kan saya ok! :) Kalau boleh nak sangat keje kat tempat tu. Dan aku pon berdoa je ni. mintak-mintak la dapat, aminnn :) bosan dah duduk rumah, mengadap kucing-kucing hehe.. ^_^


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

10 comments:

cik hani said...

cantek blog dia... warna pink...


suke2..

slmt berkenalan..

Cik T-pah said...

Cik hani: mekasihh daun keladi ^_^

Selamat berkenalan jugekk :)

Cik Ezy said...

wahhhh..
intebiu leklok ye..
moge2 awk dpt kejeeee..
gud luck!

Cik T-pah said...

hehe mekasihh yayunk :D

nelly said...

Gud luck ! amin ~

Cik T-pah said...

aminn..mekasihh ^_^

sindarella-tyra said...

gudluck,,,cik t-pah!! :)

Cik T-pah said...

thanks sindarella (:

HonEyBuNNy said...

salam ziarah....amin...gd luck..;-)

Cik T-pah said...

HoneyBunny: thanks :)