Tuesday, March 29, 2011

Ape beza duit Rm50 yang ni?


Assalamualaikum..

Entry pendek untuk malam ni :) Saya cume nak kan kepastian je. Ape perbezaan keistimewaan duit RM50 kat bawah ni eh? *betul ke ayat tu :P

Ni duit RM50 yang biase

Ni pulakk ade tande dalam bulatan tu

Ape beza duit tu sebenarnye? Orang kate la, ni orang lain yang bagi tau, bukan saje nak buat-buat cite :P Kalau duit RM50 bertanda dalam bulatan tu, di tukar ke bank, duit tu akan jadi jumlah double. Boleh percaye ke?

Kalau betul la macam tu, habis la bankrup bank hehe.. yela, mane tak nye, ramai je kot yang jumpe duit bertande macam tu. Kalau semua orang pegi tukar kat bank, maka cepat-cepat la bank tu tutup :P

Mak sampai sekarang, kalau ade duit RM50 bertanda macam tu, mak akan simpan. sanggup tu tak nak guna hehe.. mak kate mane la tau kot-kot ade kejaiban :D


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

6 comments:

Cik Ezy said...

auta je 2..
xkn bank sng2 nk bg dabel..
keh3

iz said...

i keje bank.. duit ni special edition sempena 50 thn merdeka.. kitorang dah x larat nak jawab pasal isu duit ni.. jawapan yang tepat ialah, kalo tukar 50 dapat 50 jugak.. melainkan kalo u tukar dengan collector.. mungkin boleh dapat kut..

Cik T-pah said...

Cik Ezy: Tu la, habis la hancur bank kalau jadi macam tu kan :)

Cik T-pah said...

Iz: yang special edition tu tau. tapi ade jugekk yang kate kalau tukar kat bank akan dapat double. macam merepek je kan. thanks info tu ^_^

Miss Euoni said...

Oni pnah ade wit tu .. yg de 50thn malaysia tu .. xtau la betul x kalo tkr kat bank harga dia jd double .. tp yg Oni penah dgr dulu org kata , duit tu kan limited edition .. kalo nak beli kat bank , harga dia yg double jd RM100 tu .. tapi kalo kite guna n masukkan sama je harga mcm RM50 biasa .. xtau la betul ke x ..

Cik T-pah said...

Miss Eouni: ouh yeke.ntah la. macam-macam dah dengar. tapi tak mungkin la yang tukar jadi double tu :)