Wednesday, March 30, 2011

Saya terima satu jelingan semalam ^_^


Assalamualaikum..

Selamat pagi :) hari ni lambat nak post entry. Kene buat keje-keje rumah dulu baru boleh mengadap laptop kesayangan ni :) Entry yang ni ingat nak post malam tadi. tapi tetibe mate ni tak tertahan mengantuk nye. maka tertangguh la cite tu dan di sampai kan pagi yang tak seberapa pagi ni :D

Cite nye begini ye :P Malam tadi saje jela mengekor maklang dan emak pegi beli barang di econsave :) sebab bosan duduk kat rumah, dan asyik meng-online je, maka sekali-sekala berjalan malam kan :)

Duk leka memilih barang yang nak di beli, ade seorang budak perempuan berdiri sebelah sayasedang memilih barang yang nak dibeli. saya pandang jela muke die dan saya senyum se ikhlas yang mungkin. Saje nak beramah dengan orang yang same-same beli barang kat sane. ape yang saya dapat?? wahhh~ cantik sungguh mate die! menjeling ke arah saya dengan jelingan yang sangat tajam!

Tapi dengan kesabaran yang saya ade, buat tak tau jela. sabar tipah! sabar tipah! kalau tak sabar dah lame kene cucuk bijik mate budak tu. aishh cube  menjadi seorang penyabar di sane. geram ni. geram tak terkate. ade ke senyuman yang manis bak madu ni di balas dengan jelingan tajam!

Tarik baju emak, ngadu! 'mak, along senyum kat budak tu, kenape die jeling macam tu eh?' mak kate, 'Ontahh laa, poning agak eh'. senyum jela bila mak dah cakap macam tu. lepas je die menjeling, terus die pegi tempat lain. Tak tau ape masalah die. Tak suke kot orang senyum-senyum kat die :P

Kami ni macam panjang jodoh pulakk. terserempak la pulakk kat luar econsave. kat parking kereta. kebetulan, bapak die pon letak kereta berdekatan dengan kereta maklang. Die tengah masuk kan barang dalam bonet kereta. saya dah nak gerak. saya bukak tingkap, dan terus suwiitt kat arah die. bile budak tu pandang je, saya terus jelir lidahh!! kuang kuang kuang ^_^ die marah, terus hentak bonet kereta bapak die. padan muke!  balasan sebab jeling kat aku hik hik hik :D

Emak: apo la kojo ko ni, tak baik buek kek orang macam tu.
Cik t-pah: Biar! balasan sebab jeling kat salah orang hehe..
Emak: ( geleng-geleng kepala je :D )

Lepas ni, tak nak senyum kat sape-sape dah. bile jalan, nak tunduk je :P Tak nak pegi econsave lagi, mane la tau kot ade jodoh terjumpe lagi kan. lepas ni bukan setakat jelir lidah, cucuk mate pon boleh! hohohoho *gelak jahat :P


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

4 comments:

haris said...

salam..tipah..
jgn cucuk mate die..nanti die buta pastu nak ganti gan mate ape?haha...
kim salam kat mak ayah kau ok..ak xsabar nak abis study neh!!..$$$$

Cik T-pah said...

Haris: wehh tak kan la nak cucuk mate die betul2..kang tak memasal masuk jail :D wokehh~ cepat habis study! jenguk aku kat sini ^_^

Cik Ezy said...

muahaha..
nakal betol cik tpah..
ciap bls balik tu..

Cik T-pah said...

cik ezy: padan muke die hehe..sape suruh main jeling-jeling kan heee :D