Wednesday, March 30, 2011

Bila diari di baca oleh orang lain. Reaksi?


Assalamualaikum.. 

Tadi sedang mengemas-ngemas bilik pink kesayangan terjumpa la satu barang yang sangat berharga ketika dulu :) Kalau dulu, barang tu la jadi peneman hidup kan sebelum tau ade nye blog ni. Kalau hilang je mesti tercari-cari macam mencari anak yang hilang hehe..haaa tengok, betape berharge nye benda tu..

Pegi ke mane-mane je mesti kene bawak benda tu sebab ia tersangat la penting. kalau orang lain terjumpe benda tu habiss la terbongkar segala rahsia yang tersimpan :) tapi takde la sampai nak ke toilet pon bawak benda alahh tu :P

Benda tu adalah diari pink kesayangan saya. weee~ :D nak tengok?? mane bolehhh :P nanti korang pecah masuk rumah saya dan curik pulakk kui kui kui ^_^ Mase bersekolah di sekolah teknik dulu kan duduk asrama, berjage-jage betul tau. sorok betul-betul kat tempat yang orang tak boleh jumpe. sebab kawan-kawan saya semua nakal-nakal, nanti habis la kalau dorang jumpe :D sesiapa je yang terjumpe dan sengaje bace, saya akan merajukk habis-habisan :P

Kalau kat rumah pulak, mesti sorok kan sampai mak dengan adik-adik tak jumpe. tapi ade satu hari tu, mak terjumpe, dan pegi bace pulak. adeyhh.. dah la macam-macam tulis dalam tu. pasal hati dan perasaan la, jiwang berkarat-karat la, *budak-budak kan wuuuuu~ maluuu gile dengan mak. Mak pulakk asyik perli-perli je ape saya tulis tu. lagi la maluuu~ :D lepas tu mula la merajuk tak nak makan sehari suntuk tu heee :D

Tapi sekarang tak tulis ape-ape dah dalam tu, gasakk la sesape nak bace pon. sebab dah lapukk semua tu hehe.. semua tu jadi kenangan je. Nanti dah ade anak sendiri boleh la tunjuk..hik hik ^_^ erm..yang menjadi diari sekarang ni, adalah hati ni je. ape-ape je cerita akan di simpan dalam hati, dan dalam ingatan je. takde sesiapa boleh bace kan :)


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

3 comments:

Cik Ezy said...

saye tiap2 taon ade diari..
tp xprnh pon gune smpai ke akhr taon..
haha

Cik T-pah said...

Cik Ezy: hehe kite takde diari dah. yang pink tu la last (:

~LaDaYaNa~ said...

msti rajin kan tulis diary..=D

emm, x penah ade diary sebab TAKUT org bc..haha..=))