Monday, March 28, 2011

Kakak itu ibarat Ibu tau :)


Assalamualaikum..

Tak tau la kenapa, sejak dua menjak ni rajin sangat la pulakk nak update blog. Bila tak ber update tu rase macam ade sesuatu yang tak lengkap. Adakah ini satu penyakit? hehe.. Ni penyakit gile menaip ye anak-anak. Walaupon takde bende yang menarik nak di sampai kan. tetap dicari apa yang nak di post seterusnye untuk next entry :)

Ok, kali ni pasal kedudukan kakak dan Ibu pulak. Tetibe teringat pasal ni. sebab mak pernah bagi tau, kakak tu ibarat Ibu tau :) Kalau melawan cakap akak tu ibarat macam lawan cakap ibu jugekk la. So, kat rumah ni saya sangat berbangga kerana menjadi seorang kakak. hik hik hik ^_^

Kalau adik tak nak dengar cakap je, mesti saya akan kate, haaa melawan la. berdose kang tau la. same jugek macam melawan cakap mak hehe. Jadi point je tu. Ni bukan kes buli ke dera ke ok. Saje nak mengajar mereka supaya hormat pada orang yang lebih tua. :)

Tapi kedudukan dan darjat seorang Ibu lagi tinggi berbanding seeorang kakak. Ade ape jelah dengan nama seorang kakak berbanding seorang Ibu kan. Derhaka kepada seorang Ibu lagi besar dosa nye berbanding yang lain, sebab SYURGA tu kan di bawah tapak kaki Ibu. Mane ade SYURGA di bawah tapak kaki seorang kakak :P

Actually, kalau melawan kakak tu kan satu dose jugekk sebab melawan dengan orang yang lebih tua dari kite. So, jangan la kite melawan cakap kakak ke, Ibu ke, Bapak pon jangan ok. DOSE!


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

3 comments:

Cik Ezy said...

kakak buli adik dpt dose x?
hihikk

Cik Ezy said...

cik tpah kene tag!

http://lemonribena.blogspot.com/2011/03/contest-me-and-hijab-khumaera-ismail.html

Cik T-pah said...

Dose jugekk la kot hehe