Saturday, April 9, 2011

Adik kate muke ni macam MEK YAH!


Assalamualaikum..

Hari ni tak semua orang ade kat rumah. Adik lelaki sulong pegi sekolah sebab ade sekolah ganti. haha bagussss! amann damai sikit rumah, kalau tak bising bunyi adik bongsu duk jerit-jerit kene sakat. Adik pempuan yang ketiga pon pegi sekolah sebab ade penyampaian anugerah terbaik dalam SPM 2010 :) Emak dan abah sudah keluar pegi berubat. erkk bukan pegi jumpa dukun tapi kira doktor la :)

So, tinggal la berdua dengan adik yang bongsu. ouhhh boleh sangat kalau nak buli hikhik ^_^ tapi, aku kan kakak yang baik mane sampai hati nak buli adik :D Yang sekarang ni kire adik yang buli akak ok! Nyampahhh *_*

Macam biasa la, bangun pagi-pagi tapi tak mandi lagi, kemas-kemas rumah dulu, buat ape yang patut. Macam bibik pon ade dah. Toncet pulakk rambut kiri kanan, lepas tu adik bersuara dan siap gelak lagi.

Adik : hahahaha *gelak bebesar muke along macam MEK YAH dalam cite Halimah Jongang tu la hihihi
Cik T-pah: Hampehhh. tak nak buat sarapan kau :P
Adik : ehh tak! tak! muke along cantik :D

Haaaa tau takot..baru ugut tak nak buat sarapan hikhik ^_^ cakap banyak-banyak kali along cantik, baru buat sarapan haha..gile jahat aku nih. di pon ngikut jela..

Adik : along cantik, along cantik, along cantik (dalam kiraan berapa kali ntah)

Ni mungkin die pon malas nak layan dah, tetibeee,

Adik : Along MEK YAH! along MEK YAH! ( ha yang ni ulang lagi banyak dari along cantik)!

Cettt..dapat buli kejap je, lepas tu si kakak pulakk kene buli balik..adeyhhh.. Tapi AKU KAN KAKAK YANG BAIK *haha harus bold tu :P harussss la buat sarapan untuk die. Ni die dah kenyang, bak kate emak, melingkar depan tv macam ular sawa kenyang hikhik ^_^

Nak tengok rupe Mek Yah? haaa ni dieee mek yah nye:

Cari

........

Cari

......

DAN 

Cari lagik!

....

Ouh tak jumpe la dalam google hehe.. tak dapat la nak tunjuk. Kalau nak tau rupe nye macam mane, sile la tengok cite Halimah Jongang tu ye di Astro Ria ^_^


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

6 comments:

Anonymous said...

hek3..geli ati ler,,

bila blog bercerita said...

hahahaha...btuah pnyer adeq.....
kak long die punyer lah someyl die ckp cam mek yah....??
cik t-pah geget jep tinge die 2...lalalala~

Cik T-pah said...

Cik Anon: terime kasih mengomen walaupon tak tau anda sape :)

Cik T-pah said...

Bila Blog Bercerita: hehe tak boleh geget telinge die, nanti tak pasal-pasal masuk surat khabar, kes dera heee :D

Cik Ezy said...

keh3..
sape tu mek yah?
cik tpah tetap comel walaupon kene buli ngn adik..
haha

Cik T-pah said...

Cik Ezy: Mek Yah tu yang belakon dalam cite Halimah Jongang :D