Saturday, April 9, 2011

Aku seorang Jutawan ^_^


Assalamualaikum..




1. Letak header MyMye MyMya
2. Tajuk entry :: Aku Seorang Jutawan
3. Cerita apa yang anda akan buat atau lakukan jika anda seorang jutawan ….

Heee :D Terasa nak join pulak mende nih. Ni name nye  segmen MyMye MyMya. Actually, dah lame die suruh join tapi asik lupe je. Biase la, sekarang ni takde banyak sangat mase nak online, sejak masalah kesihatan hari tu. So, sekarang baru nak join. Sori yer cik MyMye MyMya *erkk susah nye nak sebut :P


Ok la, berbalik pada tajuk entry, Jika aku seorang Jutawan yer..hurmm tak pernah terfikir pon sebenar nye hehe.. ok semua luahan ni datang nye dari hati, tak nak hipokrit :D


1. 50% Haruss la aku hantar emak abah pegi melancong! *erk tipu! tak! tak! Saya dengan hati yang tulus mulus nye akan menghantar emak dan abah ke Tanah Suci Makkah. Yeaayyy harap mereka gembira ^_^ *macam bebetul pulakk kan. Insyaallah. Kalau bukan Jutawan pon, dan kalau ade rezeki lebih aku nak hantar jugekk! :)


2. 20% Sedekah kan la duit tu kepada yang memerlukan, macam anak-anak Yatim ke, rumah orang-orang tua ke kan. Sebab rezeki yang ada tu tak salah nak di kongsi dengan orang yang lebih memerlukan macam mereka.


3. 20% Buat adik-adik belanja mase belajar. mane la tau kalau semua dah besar-besar, dan berjaya ke Universiti pulakk kan, boleh la buat belanja untuk tanggung dorang :)


4. Selebih nye lagi, hikhik ^_^ sila gelakk gataii dulu *_* Yang last ni harusss la untuk simpanan sendiri. Buat belanja kalau kawin nanti hahaha *tu pon kalau kawin la :P Insyaallah jugekk :)


Haa tu jela yang nak dibuat JIKA AKU SEORANG JUTAWAN. Insyaallah tak akan jadi JUTAWAN FAKIR ^_^


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

3 comments:

Cik Ezy said...

haha..
cik tpah nk kawen ye..

bwk mak ayah pegi mekah tu kire melancong jgk..
tp beribadat sambil melancong..
hehekk

Cik T-pah said...

Cik Ezy: Harusss la nak kawin hikhik ^_^ eh eh, wajib la :D

Insyaallah kalau ade rezeki lebih :)

nanie zainudin said...

Hello...nanie dr segmen AKU SEORANG JUTAWAN...

datang jenguk2 sini

n follow kpd sesiapa yg nanie blum follow lagi...

niway...kowank nak dapat hadiah best tak?

senang jak step ni...try usha2 ni

http://ciknaniezainudin.blogspot.com/2011/04/hadiah-lumayan-dari-saysmy.html