Thursday, April 7, 2011

Kenapa la mereka asik bertanye kan bende yang same je!


Assalamualaikum..

Baru saje balik dari pasar malam yang ade kat Juasseh ni. Dari petang tadi menunggu emak balik dari keje, tak sabar rase nye nak ke pasar malam hehe.. macam-macam ade di jual kat pasar malam sini. Terubat la rindu untuk ke pasar malam di Bangi, bila zaman-zaman kolej dulu. wuuu~ :'(

Sedang berjalan-jalan sambil memandang ape makanan yang nak di beli, terserempak dengan kawan-kawan lame mase sekolah dulu. Tak kisah la kan jumpe dorang, happy tu happy la jugekk. Sebab ade tu, yang dah kawin dan aku tak tau pon. tup tupp dah ade dua, tiga orang anak dah.

Tapi bila terjumpe dengan dorang je, ade pulakk yang tanye,

A : Kau dah kawin ke t-pah?
Cik T-pah : hehh belum la :)
A : Yeke? hehe.. bile kau nak kawin?
Cik T-pah: erkk..hurmm..

haduiiii, soalan yang sangat la lemah bila nak di jawab. ade ke tanye bila nak kawin. aku mude lagi kot. perjalanan hidup ni masih panjang la hehe. Bila dorang tanye macam tu, tak tau nak jawab ape dah. Tu baru sorang yang tanye, bila jumpe yang lain lagi, dorang tanye yang same jugekk. Bila dorang asik tanye bende yang same je aku jawab jela, besok. haa habis cite :P

Tak habis lagi di tanye dari kawan-kawan, bila terserempak dengan kawan-kawan mak dan jiran-jiran dulu, dorang pon tanye bende yang same jugekk. adeyhh..

B : ehhh, Ani *nama samaran mak Dah lame tak nampak..
Emak : A'ah sibuk sikit. Pegi keje balik keje je :)
B : Along ke ni? ehh besar dah. Bila nak ade menantu ni hehe *gelak-gelak orang tua
Emak : Hehehe.. lambat lagi, perjalanan hidup masih panjang :)
B : ouhhh jangan lame-lame sangat :)
Emak : *Senyum

hahahaha.. pandai pon mak. nasib baik mak jawab macam tu. Ape la dorang ni, macam la takde bende lain nak tanye. Kalau jumpe tu, tanye la, dah makan ke belum? Sihat ke tak? hikhik ^_^ jangan risau la korang ni, kalau aku kawin ke nanti aku jemput la korang hehe.. Tapi tunggu la 3, 4 tahun lagi :D

Ouh ye, mulai hari ni dan saat ni saya akan menggunakan dan akan membahaskan diri dalam blog ni sebagai aku. :) sebab terasa nak rockkk sikit hahaha.. bila menggunakan gelaran 'SAYA' tu macam skema bebenorr pulakk :D tak bermakne ni satu hipokrit! tak kisah la korang nak gelar kan ape pon. nak jugekk bahaskan diri aku! :P harap korang tak kisah ^_^

P/s: Kepada yang lebih tua, sangat-sangat maaf dalam penggunaan 'AKU' dalam blog ni :)

*erkk, ok tak header blog yang sekarang ni? ke elok yang dulu?


Terima Kasih sudi baca,jangan lupa baca lagi ^_^

4 comments:

Cik Ezy said...

sensitip la soklan kawen2 ni.. haha..
header ade gmbo cik tpah..
comelllll

Cik T-pah said...

Cik Ezy: kan? kan? kan? takde bende lain nak tanye tu hehe..

mekasihh..ni yang buat tak nak tukar lagi ni hikhik ^_^

Annis Suzana said...

ok je header.. comel je.. :)

NAD_YA said...

nice header :)